آیا می دانستید که عادت ساده ی شستشوی مکرر دست ها در طول روند تهیه ی غذا، می تواند شیوع بیماری های ناشی از غذا را به نصف کاهش دهد؟
عامل خطر چیست؟ باکتری های غیر مفید موجود در گوشت و مرغ خام با تماس با دستان شما می توانند به راحتی به سطوح موجود در آشپزخانه مانند دسته های ظروف، دسته های وسایل آشپزخانه و سطوح میز منتقل شوند. دست های نشسته و تجهیزات آلوده می توانند باکتری ها را به میوه و سبزیجات خام، نان و سایر غذاهای خام منتقل نمایند.
در این ماه و سایر ماه ها شستشوی دست ها را به صورت یک عادت درآورید.
- قبل از تهیه ی غذا و خصوصا پس از تماس با گوشت و مرغ خام و غذاهای دریایی، دستان خود را با آب گرم و صابون بشویید.
- هنگامی که می خواهید مواد غذایی را که برش می دهید تغییر دهید، دستان خود را بشویید. (برای مثال پس از تماس با گوشت خام، قبل از شستشوی دستان خود سبزیجات را برش ندهید.)
- پس از انجام یکسری از کارها مانند بیرون بردن زباله، عطسه کردن و غذا دادن به سگ باید دستان خود را شستشو دهید.
- دستان خود را برای مدت 20 ثانیه، به خوبی بشویید. بین انگشتان، زیر ناخن ها، جلو و پشت دستان خود تا قسمت مچ را به خوبی شستشو دهید.
- دستان خود را با آب گرم و هر نوع صابون دلخواه شستشو دهید. تفاوتی میان صابون های آنتی باکتریال و معمولی در کاهش شیوع بیماری های ناشی از غذا وجود ندارد.
- دستان خود را با استفاده از حوله های کاغذی یکبار مصرف یا حوله های تمیز، با دقت خشک کنید.